Vasemmalla nykyinen presidenttipari Tarja Halonen ja Pertti Arajärvi, oikealla tuleva presidenttipari Jenni Haukio ja Sauli Niinistö.

Vasemmalla nykyinen presidenttipari Tarja Halonen ja Pertti Arajärvi, oikealla tuleva presidenttipari Jenni Haukio ja Sauli Niinistö.

Halonen lopettaa, Niinistö jatkaa

Suomen presidentti vaihtuu 1. maaliskuuta.

Suomen presidentti seuraavat kuusi vuotta on Sauli Niinistö. Hän aloittaa työt uudessa tehtävässä 1. maaliskuuta. Samana päivänä päättyy Tarja Halosen ura presidenttinä. Halonen on toiminut presidenttinä 12 vuotta. Hänet valittiin ensimmäisen kerran maan johtoon vuonna 2000 ja toisen kerran vuonna 2006.

Sauli Niinistö on kotoisin Varsinais-Suomesta Salosta. Hän on 63-vuotias ja koulutukseltaan varatuomari. Hänet valittiin kokoomuksen ehdokkaana eduskuntaan ensimmäisen kerran vuonna 1987. Niinistö on työskennellyt oikeusministerinä, valtiovarainministerinä ja eduskunnan puhemiehenä. Vuosina 2003–2007 hän oli Euroopan investointipankin varapääjohtaja.

Vuonna 1995 Niinistön elämää kohtasi onnettomuus, kun hänen vaimonsa kuoli liikenneonnettomuudessa. Näin hänestä tuli kahden pojan yksinhuoltaja. Vuonna 2004 hän oli itse suuressa vaarassa. Niinistö lomaili poikiensa kanssa Thaimaassa, kun tsunami eli valtava hyökyaalto iski. Isä ja pojat selvisivät tilanteesta, mutta tapahtuma jätti syvän jäljen Niinistön elämään.

2000-luvun alussa Niinistö kihlautui kansanedustaja Tanja Karpelan kanssa. Kihlaus kuitenkin purkautui, ja vuonna 2009 Niinistö meni naimisiin Jenni Haukion kanssa. Niinistöä selvästi nuorempi Haukio on kotoisin Porista, ja hän on työskennellyt erilaisissa kokoomuksen puoluetehtävissä.

Mitä mieltä olit jutusta?


5 kommenttia uutiseen “Halonen lopettaa, Niinistö jatkaa”

 1. Mohamed

  Kuinka vanha Jenni Haukion on ?

 2. Hannu Virtanen

  Jenni Haukio on 34-vuotias.

 3. Seppo

  Onnea uudelle Presidenttiparille!

 4. miska nygren

  Onnea tulevalle presidentille Sauli niinistölle
  ja uudelle vaimolle presidentin puolisolle Jenni haukiolle
  presidentin tehtävissä
  torstaina 1.3 alkaen klo 12.00
  t:Miska.

 5. qaloocoow

  sauli niinistö on isamaalinen ja on rehelinen mies ja viksunpi