Lehmä Paimion teurastamolla vuonna 2013. Paimion teurastamo on yksi niistä teurastamoista, joissa huonosti kohdeltuja eläimiä kuvattiin.

Eläimiä kohdellaan huonosti teurastamoilla

Ylen MOT-ohjelman salaa kuvattu materiaali paljastaa, että eläimiä kohdellaan suomalaisilla teurastamoilla huonosti.

Oikeutta Eläimille -järjestö julkaisi lokakuun lopulla salaa kuvattuja videoita, joissa eläimiä kohdellaan huonosti. Videot näytettiin Ylen MOT- tv-ohjelmassa viime viikolla. Videoilta näkyy, kuinka teuraseläimiä hakataan ja kohdellaan julmasti.

Pari päivää myöhemmin julkaistiin videokuvaa usealta eri sikatilalta. Ne paljastavat, kuinka sikoja lyödään ja potkitaan.

Videot ovat aiheuttaneet suuttumusta. Suomalaiset uskovat, että eläimiä kohdellaan hyvin maatiloilla ja teurastamoilla.

– Meillä on Suomessa hyvät lait. Eläimiä täytyy kohdella hyvin. Niille ei saa aiheuttaa tarpeetonta kärsimystä. Viranomaisten täytyy puuttua asiaan, jos eläimiä kohdellaan huonosti. On pidettävä huoli siitä, että lakeja noudatetaan, ruotsinkielisestä maatalousjärjestöstä SLC:stä sanotaan.

(Korjattu 9.11.2015.)

Mitä mieltä olit jutusta?


3 kommenttia uutiseen “Eläimiä kohdellaan huonosti teurastamoilla”

  1. rottanpää

    OE ei kuvannut videoita, ainoastaan julkaisi ne. Videoiden kuvaajina toimi yksittäiset aktivistit.

  2. Rottanpää

    Oho nyt vasta varsinaisesti mitä tossa väitettiin. Videoiden julkaisijana tosiaan toimii Oikeutta eläimille -järjestö, ei SEY.

  3. aliisa

    Jaa SEY:kö ne olikin kuvannut? Luulin että yksittäiset ihmiset, mutta hyvä että eläinsuojeluliittokin on ottanut radikaalimpia aseita käyttöönsä eläinten oikeuksien puolustamisessa. MOT-ohjelmassa, A-studiossa ja muualla videoiden julkaisijaksi on kuitenkin mainittu Oikeutta eläimille-järjestö, ja löytyvätpä videot heidän sivuiltaankin. Missäs meni pieleen tässä journalistessa työssä?