Selkokeskus sai palkinnon, koska se on tukenut demokratiaa kriisien aikana. Kriisitilanteissa on tärkeää, että kaikki saavat ymmärrettävää ja luotettavaa tietoa. Silloin he tietävät, miten kriisin aikana täytyy toimia. Selkokeskus on kertonut selkokielellä esimerkiksi koronaviruksesta ja Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan.
Palkinnon jakoi oikeusministeri Anna-Maja Henriksson seminaarissa Helsingissä. Selkokeskuksen työntekijät Henna Kara ja Petri Kiuttu ottivat palkinnon vastaan. Kara on kehittämispäällikkö, ja Kiuttu on Selkosanomien päätoimittaja. Koko Selkokeskus iloitsi palkinnosta.
– Selkokeskus tekee töitä sen eteen, että Suomessa saa tietoa ja palveluja myös selkokielellä. On hienoa, että työ selkokielen parissa sai Demokratiapalkinnon, Kara sanoo.
Selkokeskus kannustaa käyttämään selkokieltä
Selkokeskus haluaa, että eri tahot Suomessa käyttävät selkokieltä. Selkokeskus jakaa tietoa selkokielestä, kouluttaa ja neuvoo ihmisiä. Selkokeskus myös myöntää selkotunnuksia teksteille, jotka ovat selkokielisiä.
Selkokeskus julkaisee Selkosanomat-lehteä, koska kaikilla on oikeus lukea uutisia. Selkosanomien päätoimittaja Petri Kiuttu kertoo, että lehti on monelle ihmiselle tärkeä.
– Selkokielisen tiedonvälityksen tarkoitus on se, että jokainen saa ymmärrettävää tietoa. Kun saa tietoa, pystyy osallistumaan yhteiskunnan toimintaan, Kiuttu toteaa.
Voit lukea selkokielisen tiedotteen palkinnosta oikeusministeriön nettisivuilta.