Selkosanomat kuvilla

Tietoa sivustosta Selkosanomat kuvilla

Selkosanomat kuvilla on Selkosanomien verkkolehden osio, jossa uutiset kerrotaan kuvien tuella ja ne voi myös kuunnella.

Tekstiin liitetyt tukikuvat havainnollistavat uutisen sisältöä, tukevat sisällön ymmärtämistä ja mahdollistavat keskustelun uutisesta kuvien tuella. Syyskuusta 2019 lähtien uutiskohtaiset tukikuvat saa myös tulostettavana kuvakoosteena. Kuvakooste avautuu Papunetin kuvatyökaluun, jossa voi tarvittaessa lisätä kuvia ja muuttaa niiden kokoa ennen tulostamista. Lue lisää kuvauutisten muokkausmahdollisuuksista Papunetin sivuilla.

Uutiset on jaettu viiteen eri ryhmään: Suomi, maailma, urheilu, kulttuuri ja arki. Uusia uutisia julkaistaan viikoittain. Vuodessa julkaistaan yli 100 uutista. Sivuilla on uutisarkisto, josta voi hakea aiempia uutisia aiheen ja julkaisuajankohdan mukaan. Uutisia voi hakea myös hakusanalla.

Uutisten toimitus

Uutiset toimittaa Papunet-verkkopalvelu yhteistyössä LL-Centerin kanssa. Uutiset perustuvat Selkosanomien uutisiin. Kuvasymbolit ovat Papunetin kuvapankista.

Selkosanomat kuvilla -uutispalvelu avattiin 16.3.2016. Sivusto uudistui 1.10.2021.

Lisätietoa

Selkosanomien kuvauutisista tietoa ja materiaalia keskustelutilanteisiin (Tikonen-verkkolehti 2/2024)

Elina Ekholm & Kati Tuokkola (2019). ”Maailma tulee lähemmäksi” – Arviointiselvitys Selkosanomat kuvilla -uutispalvelusta. Papunet-verkkopalveluyksikkö.

Anna palautetta uutisista

Papunet kerää käyttäjäpalautetta Selkosanomat kuvilla -uutispalvelusta sivuston palautejärjestelmän sekä kerran vuodessa toteutettavan kävijäkyselyn avulla.

Voit lähettää meille palautetta uutisista osoitteeseen papunet@kvl.fi.

Tietoa kuvien tuella Papunetissä

Tietoa, lauluja, runoja ja ohjeita on Papunetin Kuvasivuilla.

Tietoa ja ohjeita turvallisuuteen ja kriisitilanteisiin liittyen on Papunetin Materiaalit-sivuilla.