Uutisia selkokielellä 30 vuoden ajan

Selkosanomat täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Lehden ensimmäinen numero julkaistiin tammikuussa 1990. Tuolloin lehden nimi oli vielä Selkouutiset.

Koko ajan on julkaistu myös ruotsinkielistä sisarlehteä LL-Bladetia.

Vaikka Selkosanomat on ihmisiällä mitattuna vasta nuori aikuinen, niin matkaa on jo takanakin. 30 vuotta on pitkä aika nykyaikaisessa ja nopeasti muuttuvassa mediamaailmassa.

Myös Selkosanomat on muuttunut ajan mukana. Alkuperäiset periaatteemme kuitenkin säilyvät myös tulevaisuudessa. Selkosanomat on helppolukuinen selkokielinen ja sitoutumaton ajankohtaislehti. Olemme vastuullinen media, joka kirjoittaa maailman asioista monipuolisesti.

Juhlavuosi näkyy tänä vuonna lehdessä. Muistelemme hiukan menneitä painetun lehden takasivun juttusarjassa, joka jatkuu koko vuoden. Numeron 6 teemana maaliskuussa on selkokieliset lehdet 30 vuotta.

Uutis- ja ajankohtaislehden tekeminen ei kuitenkaan voi olla pelkkää vanhojen muistelua. Tästä syystä lupaamme kehittää selkolehtiä tämän vuoden aikana entistä paremmiksi ja terävämmiksi. Palataan siihen asiaan vuonna 2021.

Reipasta tammikuuta!

Mitä mieltä olit jutusta?


Yksi kommentti uutiseen “Uutisia selkokielellä 30 vuoden ajan”

  1. Annie

    Ranskalainen Annie kirjoitti että tämä texti on kiinnostunut.
    Kiitos.