Soilimaria Korhonen on Vuoden selväsanainen. Hän työskentelee selkoviestinnän opettajana Savonia ammattikorkeakoulussa.n

Soilimaria Korhonen on Vuoden selväsanainen. Hän työskentelee selkoviestinnän opettajana Savonia ammattikorkeakoulussa.

Selkoviestinnän opettaja Soilimaria Korhonen on Vuoden selväsanainen

Soilimaria Korhonen sai Vuoden selväsanainen -palkinnon. Korhonen on selkoviestinnän opettaja Savonia-ammattikorkeakoulussa. Vuoden selväsanainen -palkinto on tunnustus selkokielen edistämisestä.

Selkokielen opetus on tullut osaksi sosiaali- ja terveysalojen opintoja Savonia-ammattikorkeakoulussa. Soilimaria Korhonen on tehnyt ansiokasta työtä sen puolesta.

Savoniassa opiskelijat opiskelevat käytännön taitoja simulaatioiden avulla. Simulaatiot ovat kuvitteellisia tilanteita. Opiskelijat palvelevat simulaatioissa omien alojensa tilanteissa maahanmuuttajia. Opiskelijat käyttävät tilanteissa selkokieltä.

Tänä vuonna Vuoden selväsanaisen valitsi yhdenvertaisuusvaltuutettu Kristina Stenman.

–  Savonian esimerkki on todella tärkeä kaikille koulutuksen järjestäjille, Stenman perusteli valintaansa.

Stenman sanoi, että se on tärkeää niillä koulutusaloilla, joissa on paljon asiakastyötä ja erilaisten ihmisten kohtaamisia.

Vuoden selväsanainen -palkinto jaettiin kansainvälisenä selkokielen päivänä 28.5. Palkinto luovutettiin Euroopan selkokielet -tapahtumassa.

Kunniamainintoja selkokielisestä tiedottamisesta

Stenman valitsi voittajan kolmen ehdokkaan joukosta. Korhosen lisäksi ehdolla olivat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) selkokielisen koronatiedotuksen sekä Ylen Uutiset selkoruotsiksi (Yle Nyheter på lätt svenska). Ne palkittiin kunniamaininnalla.

THL on tiedottanut esimerkillisesti selkokielellä koko koronapandemian ajan. THL on luotettava lähde ja hyvä esimerkki myös muille viranomaisille. Yle Uutiset selkoruotsiksi on turvannut selkoruotsia tarvitsevien ihmisten tiedonsaannin Suomessa.

Vuoden selväsanainen on tunnustuspalkinto, jonka selkokielen neuvottelukunta ja Kotimaisten kielten keskus jakavat vuorotellen.

Mitä mieltä olit jutusta?


Tähän uutiseen ei voi enää lisätä kommentteja.