Mielenosoittajat pahoinpitelivät kolmea ihmistä. Tapahtumapaikka oli kuvan tavaratalo Jyväskylän keskustassa.

Äärioikeistolaiset mielenosoittajat pahoinpitelivät kolmea ihmistä. Tapahtumapaikka oli kuvan tavaratalo Jyväskylän keskustassa.

Mielenosoittajat pahoinpitelivät kolmea ihmistä Jyväskylässä

Mielenosoittajat pahoinpitelivät viime lauantaina kolmea henkilöä Jyväskylän keskustassa. Mielenosoittajat olivat äärioikeistolaisen Suomen Vastarintaliikkeen jäseniä.

Äärioikeistolaisten mielenosoitus muuttui väkivaltaiseksi Jyväskylän Sokos-tavaratalon alakerrassa. Yksi pahoinpitelyn uhreista oli sama mies, jota puukotettiin Jyväskylässä vuonna 2013. Mies esitteli tuolloin äärioikeiston toiminnasta kertovaa kirjaa kirjastossa. Viime lauantaina pahoinpideltiin myös miestä ja naista, jotka olivat hänen seurassaan. Kaksi henkilöä sai pahoinpitelyssä ruhjeita ja mustelmia, yksi lieviä vammoja.

Poliisi epäilee, että mielenosoittajat valmistautuivat pahoinpitelyihin etukäteen. Moni seikka viittaa tähän. Mielenosoittajilta löytyi muun muassa suojuksia ja sidetarpeita. He taltioivat kameralla toimintaansa koko tapahtuman ajan. He juoksivat kuin yhdestä käskystä Sokos-tavarataloon, jossa pahoinpitelyt tapahtuivat.

Poliisi pidätti seitsemän ihmistä pahoinpitelyjen vuoksi. Heistä kaksi on ruotsalaisia. Poliisin mukaan pidätetyillä ruotsalaisilla on yhteyksiä Ruotsin Vastarintaliikkeeseen. Sisäministeriön mukaan Suomen ja Ruotsin Vastarintaliikkeet tekevät yhteistyötä.

– Ääriliikkeiden kansainvälinen yhteistyö on vakava asia, sanoo sisäministeriön poliisiosaston kehittämispäällikkö Tarja Mankkinen. Rajojen yli siirtyy vastakkainasetteluja ja uusia toimintatapoja, joita on vaikea torjua.

Lähde: STT

Mitä mieltä olit jutusta?


Tähän uutiseen ei voi enää lisätä kommentteja.