Aasialaiset turistit ottivat itsestään kuvia eli selfieitä Helsingin Senaatintorilla loppuvuonna 2016.

Kiinalaiset matkailijat löysivät Suomen

Kiinalaiset matkailijat ovat löytäneet Suomen. Viime vuonna kiinalaiset olivat jo kuudenneksi suurin matkustajaryhmä Helsingissä.

Kiinalaiset matkailijat haluavat Helsingin Sanomien mukaan nähdä mahdollisimman paljon. Kiinalaisen matka Suomessa kestää keskimäärin neljä vuorokautta. Tuossa ajassa monet käyvät Helsingin lisäksi Lapissa ja Tallinnassa. Aasialaisten matkailijoiden määrä on lisääntynyt Helsingin ja Tallinnan välisillä laivareiteillä merkittävästi viime vuoden aikana.

Kiinalaiset haluavat nähdä Suomessa erityisesti revontulia ja luontoa. Kiinalaiset arvostavat Suomessa puhtautta ja rauhallisuutta.

Myös Helsinki-Vantaan lentoasemalla kiinalaisten matkailijoiden lisääntyminen on huomattu. Finavia on palkannut asiakaspalveluunsa mandariinikiinan taitoista henkilökuntaa. Lentoasemalla on nykyisin kiinankielisiä kylttejä.

Kiinalaisten matkailu ulkomaille kasvaa erittäin voimakkaasti. Kiina on maailman väkirikkain valtio. Kiinassa on lähes 1,4 miljardia asukasta. Kiinan keskiluokka on vaurastunut viime vuosina merkittävästi, joten heillä on varaa matkustaa ulkomaille.

Kiinalaisten lisäksi Suomeen saapuu paljon matkustajia myös muista Aasian maista, erityisesti Japanista ja Etelä-Koreasta.

Lähteet Helsingin kaupungin matkailu, IS, HS

Mitä mieltä olit jutusta?


Tähän uutiseen ei voi enää lisätä kommentteja.