Pakina

Jääräpäisyys voittaa

Jälleen kerran Suomi voittaa Euroviisut!

Näin on käynyt jo ainakin 50 kertaa aikaisemmin – ainakin jos ennusteisiin on uskomista. Kuvitelma voitosta kuuluu suomalaisuuteen yhtä vahvasti kuin sisu ja jääräpäisyys.

Koska voitto on varma jo etukäteen, on aivan sama, millainen Suomen kilpailukappale on. Siksi kisoihin lähetetään joka vuosi samankaltaisia surullisia lauluja, jotka eivät jää kenenkään mieleen.

Kun Suomen surkea edustuskappale putoaa jo alkukarsinnassa, on ihmetys suuri: Miten selkeä voittajaehdokas ei päässyt edes finaaliin?

Huonosta sijoituksesta ei kuitenkaan opita mitään. Seuraavana vuonna kilpailuun lähetetään jääräpäisesti taas uusi varma häviäjä, sillä suomalainen on sisukas eikä anna periksi!  Tässä suhteessa Suomi onkin Euroviisujen ehdoton voittaja. Tuskinpa mikään muu kansa osaa yhtä jääräpäisesti odottaa joka vuosi voittoa täsmälleen yhtä huonoilla kappaleilla.

Ainoastaan kerran suomalaisten voitto-odotukset eivät olleet kovin korkealla. Silloin viisuihin lähetettiin outo mörköbändi, joka poikkesi   normaalista tyylistä ja soitti hard-rockia. Yllättäen se voitti koko kisan.


Kommentoi

Voit kirjoittaa mielipiteesi uutisesta kommenttilaatikkoon.

Sinun pitää kirjoittaa myös nimesi tai keksiä nimimerkki.